3 februari 2018
11:00

Månsarps IBK

Referat: Forserums IF - Månsarps IBK

Förra mötet lagen emellan blev en jämn tillställning där Forserum avgjorde i sista minuten genom att sätta bollen i öppet mål med en man mindre på banan med mindre än minuten kvar. Inför dagens match tryckte vi lite extra på att inte underskatta motståndet trots vinst i förra mötet.

Första perioden var jämn men FIF lyckades ändå ta ledningen vilket var skönt att ha med sig in i pausvilan. Tidigt i andra perioden satte Isak 2-0 på ett snyggt sätt i bortre krysset och kort därefter gjorde Melwin 3-0. Tyvärr stod vi lite på hälarna direkt efter 3-0 målet och Månsarp utnyttjade detta direkt vilket ledde till en reducering. Hampus fick efter mycket vilja in 4-1 vilket kändes tryggt inför tredje.

I pausvilan pratade vi åter igen om vikten av inställning i tredje perioden och att inte drabbas av panik om Månsarp skulle reducera. Inte helt oväntat kom Månsarp ut med mycket energi och reducerade 2 gånger men trots detta behöll vi lugnet och kunde hålla ifrån till en seger!

Punkter vi tar med oss:
+ Vi drabbades inte av panik när motståndarna reducerade.
+ Många bra och uppoffrande täckningar framför mål. Bra hjälp för Casper.
+ Inget tjaffs med domarna (vilket vi aldrig gör). Fair play!

- Vi önskar lite bättre sortering framför mål, kolla var motståndarnas center befinner sig.
- Vi kan våga hålla bollen mer i anfallszon och därmed skapa mer tryck och ordnat spel.